Чеська структуральна школа про естетичну функцію мови в поезії (обґрунтування одиниць звукового рівня) - Юсип-Якимович, Юлія (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
У статті аналізується внесок представників чеської структуральної школи Р. Якобсона, Я. Мукаржовського та інших у розвиток слов’янської онопоетики та фоностилістики, теорії поетичної мови взагалі, обґрунтування структуралістами одиниць фонологічного рівня.