Феномен синкретизму в оригінальній творчості Бориса Грінченка в контексті перекладацької діяльності: спроба трансформації канону - Хоптяр, Алла (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
У статті розглядається феномен стильового синкретизму в оригінальній творчості Бориса Грінченка як спроба трансформації народницького канону в контексті розвитку українського літературного процесу кінця ХІХ — початку ХХ ст., позначеного посиленням модерністських тенденцій та активізацією національного перекладацтва.