Канонізація сонету як жанру в українській поезії: з творчого досвіду поетів-неокласиків - Зварич, Василь (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
Красу, гармонію світу поети-неокласики прагнули відтворити у письмі через кристалізовані досвідом художні форми. У стильовому аспекті класичні форми вірша, зокрема сонет, поезії «п’ятірного грона нездоланних співців» увиразнюють думку автора, дисциплінують її, допомагають досягти максимально виражального ефекту. Культивування сонету як жанру в творчій практиці поетів-неокласиків засвідчує не тільки яглість традицій, але й увиразнює внесок митців у канонізацію класичних віршованих форм у жанровій системі української поезії.