КУЛЬТУРА АНТИЧНОСТІ В РЕЦЕПЦІЇ СВЯТОСЛАВА ГОРДИНСЬКОГО - Mocherniuk, Nataliia (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті досліджено форми рецепції античності у  творчості Святослава Гординського. Матеріалом для аналізу стала поезія автора, його переклади, стаття «Поворот до Горація» та віршознавча праця «Український вірш: Поетика». Зазначено, що актуалізація античної культури у творчості Гординського зумовлена його тяжінням до неокласицизму. Зокрема, про- аналізовані окремі топоекфразиси, архітектурно-скульптурний екфразис. Поетичні екфра- зиси відображають спектр культурних інтересів автора, акцентують естетико-філософські проблеми.