Сучасні версії українського роману в новелах: інтермедіальний вимір - Бровко, Олена (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
Аналіз текстів у текстах логічно націлює дослідників на студії, виконані в аспекті інтермедіального дискурсу. Інтермедіальність сприймається як спосіб організації мистецького тексту та специфічна методологія аналізу окремого художнього твору й художньої культури загалом. Такий підхід увиразнює дослідження сучасних варіацій жанрової взаємодії роману та новели. Об’єктом дослідження обрано твори М. Вайно «Теплий двір, або Рапсодія струнного квартету», В. Даниленка «Кохання в стилі бароко», Ю. Іздрика «Подвійний Леон».