Препарування канону: до історії критичної інтерпретації та публікації художніх текстів Бориса Грінченка у 1920-х — на початку 1930-х р. - Єсипенко, Дмитро (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
У статті досліджується історія літературознавчої рецепції повістей «Серед темної ночі» та «Під тихими вербами» в контексті творчості письменника. Також висвітлюються обставини видань творів зазначеного періоду. Проаналізовано спотворення тексту «Під тихими вербами» у виданні Державного видавництва України 1927 р.