Специфіка функцій засобів масової комунікації в інтернет-журналістиці на прикладі матеріалів інтернет-ресурсів korrespondent.net та focus.ua - Рожнова, Анна (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
У статті досліджується специфіка інформаційних жанрів інтернет-видань та ідейно-тематичне спрямування їх матеріалів, зокрема, таких інтернет-ресурсів, як korrespondent.net та focus.ua. На основі аналізу інформаційного наповнення визначаються основні функції ЗМК, які виконують зазначені інтернет-портали, та тенденція видозміни культурних кодів і їх основні недоліки.