Лингвокультурные особенности прецедентных кинотекстов (на материале киноэпопеи «Звездные войны») - Чирвоный, Александр; Вдовина, Мария (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
У статті розглядається поняття прецедентного кінотексту як особливого виду лінгвовізуальних текстів. На прикладі кіноепопеї «Зоряні війни» досліджуються його лінгвокультурні особливості і характер прецедентності. Проводиться аналіз прецедентних імен та прецедентних висловлювань, пов’язаних з кінотекстом «Зоряних війн», часта апеляція до яких є показником приналежності цього кінотексту до розряду прецедентних.