Національні традиції пейзажної лірики У творчості Івана Перепеляка - Литвинюк, Людмила Олександрівна (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті об’єктом дослідження постає пейзажна лірика, своєрідне трактування якої розкриває головну прикмету мистецько-філософського світогляду Івана Перепеляка. Увагу зосереджено на осмисленні та розкритті письменником соціальних проблем епохи.